PÄAB 2

Företaget grundades 2016 och skall investera i nya portföljbolag, hjälpa dem med deras utveckling samt därefter hitta nya ägare som kan fortsätta att stötta deras utveckling.

Företaget leds av en styrelse som består av:

Per Mattsson

Per Mattsson

Ordförande
Läs mer om Per Stäng
Per som är född 1969 är utbildad civilingenjör inom teknisk fysik. Allt under Pers yrkesverksamma karriär har kretsat kring projektledning. Per är en av grundarna av Moment Projektkonsult där han länge var verksam både i utvecklingen av företaget och som konsult. 

Idag agerar Per som fristående konsult. Hans fokus är att hjälpa företag att förbättra sin projekteffektivitet och att driva specifika projekt på ett mer lönsamt sätt.
Image

Björn Berg

VD
Läs mer om Björn Stäng
Björn, M Sc, född 1968. Björn har erfarenhet från ledande befattningar och styrelseuppdrag inom Life Science, IT och energibranschen, bl a från Pharmacia-koncernen.

Han är också en erfaren och driven entreprenör med ett flertal bolag bakom sig, med erfarenhet av att starta, finansiera, driva och avyttra bolag. Idag arbetar Björn förutom med investeringar i tidig fas även med affärscoaching och rådgivning, främst inom UIC, men även för andra inkubatorer.

Han har också en bred internationell erfarenhet. Björn är ordförande i tre av PÄABs portföljbolag.
Göran Carlson

Göran Carlson

Läs mer om Göran Stäng
Göran är född 1958 och har efter studierna på Lunds Tekniska Högskola tillbringat en stor del av sin karriär utomlands. Förutom i Sverige har Göran bott och arbetat i Asien, Sydafrika, Frankrike, Nederländerna i olika företagsledande befattningar bl.a. på Electrolux, i den finländska uthyrningskoncernen Cramo och i den holländska koncernen Pon.

Göran sitter idag i styrelsen för Päab II och jobbar med fristående rådgivning, företagsutveckling och styrelsearbete.
Öjvind Norberg

Öjvind Norberg

Läs mer om Öjvind Stäng
Öjvind är grundare av PÄAB, född 1951, internationell MBA, Certified Management Consultant (CMC). Han har arbetat som styrelseproffs, managementkonsult och universitetslärare i företagsekonomi vid KTH och Södertörns högskola.

Under flera år har han arbetat som VD både i Sverige (bl a Nackahem AB, Storstockholms Fastighets AB, Board and Management AB) och utomlands.
Grundare – samt ordförande för – StyrelseAkademien. Tidigare ordförande för Sveriges Managementkonsulter samt styrelseledamot i Företagarnas Riksstyrelse.

Arbetar nu som ordförande för bland annat PreVet AB, Aurum AB och Försvarsdepartementets ledarskapsstiftelse Gällöfsta Utbildningscentrum. Arbetar även som styrelseledamot för Imint AB.
Mikael Lönn

Mikael Lönn

Läs mer om Mikael Stäng
Mikael, född 1949, är fil kand och leg läkare. Han är entreprenör och företagsledare framför allt inom hälso- och sjukvård och har arbetat med rådgivning och aktivt styrelseengagemang i ett antal uppstarts- och tillväxt företag såväl som större organisationer.

Han har erfarenhet av finansiella investeringar samt köp- och försäljningsprocesser av företag. Mikael har idag styrelseuppdrag i ett antal företag, bl a Mellanskog, Genovis och Spago.
Henrik Sund

Henrik Sund

Läs mer om Henrik Stäng
Henrik är född 1961 och har lång erfarenhet av att bygga, köpa, slå samman och utveckla olika former av företag och organisationer.

Han har arbetat i ett antal ledande positioner inom den globala management- och IT-konsultkoncernen Cap Gemini och där bl a arbetat med ledning,styrning och utveckling av nya affärsområden, lokala såväl som regionala och globala. Henrik har också varit Vd i såväl de publika bolagen Semcon AB som Teligent AB samt det privatägda bolaget Addici AB.

Även internationella försäljningsroller inom de globala bolagen ABB, Nokia Networks Oy samt senast TeliaCompany. Förutom att bedriva egen konsultverksamhet är Henrik styrelseledamot i bolagen Imint AB, Pulsen produktion AB samt VIG AB.
Natasa

Natasa Pahlm

Läs mer om Natasa Stäng
Natasa, M.Sc., är född 1978 och utbildad inom datorsystemteknik. Hon har bred erfarenhet inom projektledning, förändringsarbete och uppbyggnad av nya organisationer och verksamhetsområden.

Natasa har jobbat i olika ledande roller inom innovationsintensiva bolag under större delen av sitt yrkesliv, både som fristående konsult och som anställd, på bland annat ABB, Volvo och Bombardier.

Idag arbetar hon på Vinnova som program manager inom internationellt samarbete.

Det betyder PÄAB för mig

”Träffa erfarna personer från olika branscher med intresse att identifiera och utveckla företag med potential. Detta ger möjlighet till egen riskspridning och spännande möten.”

Birgitta Landin